Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Υποσχέσεις που δεν πρόκειται να κρατήσουμε ΠΟΤΕ!!!




Καλησπέρα! Αύριο ανοίγουν τα πανεπιστήμια, ξεκινάνε οι δραστηριότητες, σε κανένα μήνα η εξεταστική… Πιο απλά; Φασκελωκουκούλωστα!!! Δράμα η κατάσταση… Ζω ένα δράμα, ούτε για ταινίες δε θα έχω χρόνο! Πάλι καλά που υπάρχει και ο κινηματογραφικός τομέας της σχολής και ξεδίνουμε λίγο!

Τα Παρταλάκια ανέβασαν τις προάλλες ένα άρθρο με τίτλο «Υποσχέσεις που δεν θα τηρήσεις και Φέτος». Και φυσικά διαβάζοντάς το διαπίστωσα κάποια κοινά. Τους ζήτησα, λοιπόν, τα πνευματικά δικαιώματα για να το αναπτύξω ή/και να το εμπλουτίσω με κάποιες δικές μου υποσχέσεις, που, κόβω το κεφάλι μου, τις έχετε πάρει κι εσείς κάποια στιγμή! Ποτέ, όμως, δεν τις τηρήσαμε.

Υπόσχεση: Θα ξεκινήσω γυμναστήριο & δίαιτα.
Αφετηρία: Κάτι τα παραπανίσια κιλάκια που κουβαλάς εδώ και χρόνια, κάτι η σαβούρα των Χριστουγέννων αφού είναι «χρονιάρες μέρες», κάτι ο/η γκόμενος/α που θες να ρίξεις, την ώρα που έχεις φάει μία γαλοπούλα, ένα γουρουνόπουλο και καμιά 10αριά φρατζόλες ψωμί και έχεις πιει 3 νταμιτζάνες τσίπουρο, 10 μπύρες και άλλο τόσο κρασί, παίρνεις το σοβαρό ύφος της αγελάδας και λες: «Από αύριο θα πέσει νηστεία, προσευχή και γυμναστήριο! Κομμένα όλα!». Ξεκινάς, λοιπόν, με ζήλο το γυμναστήριο και τρέφεσαι με λαχανικά, φρούτα & ύδωρ.
Κατάληξη: Μετά από τρεις μήνες κάτι η ίωση, κάτι το στραμπούληγμα του αστραγάλου, κάτι οι πανελλήνιες (κάποια μου θυμίζει, κάποια μου θυμίζει…) το γυμναστήριο πάει περίπατο μαζί με την ετήσια συνδρομή. Όσο γα την υγιεινή δια(σ)τροφή; Κάτι οι πανελλήνιες, κάτι η περίοδος (εμείς τα κοριτσάκια έχουμε και bonus δικαιολογία), κάτι που ο Κρόνος είναι στον Ερμή (ή ο Ερμής στον Κρόνο… anyway!) η δίαιτα πάει περίπατο και 31 Μαΐου σε πιάνει άγχος και πανικός! Φιλαράκι, σου `χω νέα: σ` όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε! Να γουστάρεις εσύ τον εαυτό σου και άσε τους άλλους να κουρεύονται. Αν είναι να κάνεις κάτι, καν` τι για σένα!

Υπόσχεση: Να περάσω πιο πολύ χρόνο με την οικογένεια μου.
Αφετηρία: Λίγο οι γιορτές, λίγο το πνεύμα των Χριστουγέννων, λίγο η μείωση των μπινελικίων, λίγο η ζεστασιά και η οικογενειακή θαλπωρή, λίγο τα αδικαιολόγητα χαμόγελα, λίγο το φαγητό της μαμάς (και του μπαμπά), λίγο κρασί (λίγο θάλασσα και τα` αγόρι μου) παραπάνω σε κυνηγούν οι  Ερινύες, γιατί πριν τις γιορτές δεν αφιερώνεις χρόνο στους δικούς και σκυλογυρνάς από δω & από κει.
Κατάληξη: Το πρόγραμμα της Δευτέρας: 09:00-15:00 μάθημα στη σχολή (το οποίο προϋποθέτει πρωινό ξύπνημα στις 06:45), 16:30-19:00 μάθημα γερμανικών (στο διάστημα που μεσολαβεί τρώω και μαλακίζομαι στη σχολή), 19:00-20:45 μάθημα στον κινηματογραφικό (a.k.a. 19:40-21:15, Elladistan system!!!), 22:15 άφιξη στο σπίτι. Είπε κανείς τίποτα…;

Υπόσχεση: Να αφήσω λίγα λεφτά στην άκρη για δύσκολη ώρα.
Αφετηρία: Πόσες φορές δεν έχεις πει: «Πω! να `χα τώρα 20 ευρά (πολλά λέω, ε;) στην άκρη;». Κανονίζει η παρέα ποτό, Allou, θέατρο, κινηματογράφο και είσαι ταπί (& όχι ψύχραιμος). Βλέπεις ένα βιβλίο, ένα ζευγάρι τέλειες γόβες (αχχχχχχ), ένα γκατζετάκι, θες δωράκι για ένα φίλο και πάλι τίποτα. -Ζητάς αύξηση απ` την τράπεζα (a.k.a. γονείς) και σου λένε λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν (αν μη τι άλλο είναι ειλικρινείς). Ευτυχώς υπάρχει πάντα και το Τ.Ε.Φ. (a.k.a.Ταμείο Ενισχύσεως Φοιτητών, a.k.a. παππούδες & γιαγιάδες). Αλλά με μόνο μία γιαγιά κι αυτή στα Σύβοτα τι να κάνεις; Βάζει, βέβαια, μονάδες στο κινητό κάθε μήνα. Και μου τα δίνει όλα μαζεμένα όταν τη βλέπω. Μη κάνετε χαζές ερωτήσεις, ΦΥΣΙΚΑ και δε μένει ούτε ευρώ από τις έκτατες ενισχύσεις του Τ.Ε.Φ.-
Κατάληξη:Αφού πάντα προκύπτει κάτι, πως θα μαζέψεις χρήματα, οέο;

Υπόσχεση: Θα συμμαζεύω το σπίτι/ δωμάτιό μου και μετά θα ασχολούμαι με ό,τι άλλο.
Αφετηρία: Είσαι ντυμένη/ος, σενιαρισμένη/ος, βαμμένη και καθώς κοιτάζεσαι στον καθρέπτη για να διαπιστώσεις ότι όλα είναι ok (και φτύνεσαι για να μη βασκαθείς- μη το αρνείσαι, είμαι σίγουρη 100% ότι το κάνεις) νιώθεις ότι κάτι λείπει… Παπούτσια! Και ενώ το κουδούνι χτυπάει, εσύ προσπαθείς να βρεις απεγνωσμένα το δεύτερο παπούτσι κάνοντας κουτσό με το ήδη φορεμένο.
Κατάληξη: Για κανένα μήνα όλα αστράφτουν και όλα είναι στη θέση τους και μάλιστα αν κάποιος αλλάξει θέση σε κάτι του φωνάζεις. Και μετά; Αχ, οι κλασσικοί ομηρικοί καυγάδες με τη μανούλα!!! Ευτυχώς αυτή την υπόσχεση την τηρώ (όσο μπορώ βέβαια) απ` το 2009.

Υπόσχεση: Θα προσπαθώ να συγκρατώ τα νεύρα μου.
Αφετηρία: Είμαι στο φανάρι (δυστυχώς πρώτη) και περιμένω να ανάψει πράσινο για να ξεκινήσω. Με το που ανάβει ένας κομπλεξαρισμένος μαλακοπίτουρας μου κορνάρει (κλασσική ελλαδιστανική αντίδραση στα φανάρια, δηλαδή). Δε δίνω σημασία. Συνεχίζω την πορεία, αυτός από πίσω κολλημένος. Στα επόμενα φανάρια, το ίδιο. Ο μπαμπάς μου προσπαθεί να με καλμάρει. Στα επόμενα το ίδιο. Ε, λοιπόν αυτό ήταν: Σταματάω στα φανάρια, τραβάω χειρόφρενο, κατεβαίνω απ` το αυτοκίνητο, πλησιάζω στο καγκουροαυτοκίνητό του και του λέω: «Παλιομαλάκα καγκουροκουραδόμαγκα έτσι και ξανακορνάρεις θα σε πάρει ο διάολος και σένα και τους υπόλοιπους μαλάκες που χασκογελάνε στο αυτοκίνητο. Το “Ν” που έχω μοστράρει δεν το βλέπεις; Απόσταση ασφαλείας δεν ξέρεις τι σημαίνει, γιατί είμαι σίγουρη ότι λάδωσες για να το πάρεις. Έτσι, και ξανακορνάρεις ή επιχειρήσεις να κάνεις μαλακία θα στο κάνω κονσερβοκούτι!». Μετά, φυσικά, δεν μπορούσα να οδηγήσω γιατί έτρεμα απ` την ταραχή και τα νεύρα μου. Υποσχέθηκα,  λοιπόν, στον εαυτό μου να μην ξανανευριάσω (αυτή την υπόσχεση κι αν την έχω αθετήσει…).
Κατάληξη: Ή θα πάθεις εγκεφαλικό ή θα αρχίζεις να μπινελικώνεις. Να μείνεις ψύχραιμη δεν παίζει; Στο Ελλάντα ζούμε φίλο! Φυσικά και δεν παίζει! Πάρε τον πολιτισμού και άδειασέ μας τη γωνιά!!!

Υπόσχεση: Θα περάσω όλα τα μαθήματα με την πρώτη και με βαθμό.
Αφετηρία: Θα μιλήσω από εμπειρίες διαφόρων που έχω ακούσει, διότι η εξεταστική που πλησιάζει θα είναι η πρώτη μου. Ξεκινάς, λοιπόν, κανα μήνα πριν να διαβάζεις με ζήλο! Κόβεις fb, κλείνεις κινητά, βγαίνεις απ` το δωμάτιο μόνο για κατούρημα, ύδωρ και άρτο. Και κει που έχεις στρώσει κώλο όλα ξεκινάνε: η Ευανθία σου στέλνει μήνυμα ότι ο Πελοπίδας σου έκανε “like” στη φωτό που είσαι με μαγιό στη Κολοπετινίτσα, ο Αναξίμανδρος σου στέλνει μήνυμα ότι έχει πρόβλημα με το αίσθημα και χρειάζεται βοήθεια με το αίσθημα, ε γιορτάζει και η Τισιφόνη δεν μπορείς να μη πας.
Κατάληξη: Τρέχεις δύο μέρες πριν την εξεταστική να βγάλεις όλη την ύλη όλων των μαθημάτων και περνάς το πολύ τρία (τυχαίο;).

Υπόσχεση: Το καλοκαίρι θα κάνω διακοπές με την παρέα μου.
Αφετηρία: Ε, λοιπόν αυτή την υπόσχεση την δίνω συνέχεια τα τελευταία τρία χρόνια. Σχεδιάζουμε κάτι τρελές διακοπές με την παρέα και πωρωνόμαστε.
Κατάληξη: Ο καθένας στο χωριό του με τους δικούς του! Και φέτος με μηδαμινό μπάτζετ; Τον πούλο!!!

Φεύγω, πάω αλλού πάω να μπανιαριστώ και να ετοιμαστώ ψυχολογικά για αύριο!

Καληνύχτα!



                          (Είναι άσχετο με το θέμα, αλλά μου το υπενθύμισε ο Snake και μου κόλλησε!)

9 σχόλια:

  1. XAXAXAXAXAXAXAXAX!!!!!!!!!!!!ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!ΜΕ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ:ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ........ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕΕΕΕ!!ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΛΥΣΩ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ!!!!ΕΥΚΟΛΗ ΣΧΟΛΗ,ΕΞΥΠΝΟΣ ΕΣΥ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ????
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε Δευτέρα δίαιτα ξεκινάω άσε! Καλά ναι, αρχίζουν με τα γλυκόλογα και καταλήγουν με τη λέξη- μαχαιριά. Αλλά δε σταματάνε εκεί. Συνεχίζουν με το κλασσικό: «Ο Γιωργάκης της κ. Τασίας απέναντι τα πέρασε όλα με 10. Εσύ τι έκανες;!».

      Διαγραφή
  2. Χρειάζεσαι anger management μου φαίνεται...
    Εγώ πάντως όταν άρχισα να οδηγάω σε αυτή την κωλόπολη, ξέσπαγα στον δρόμο και σταμάτησα την γκρίνια σε συγγενείς και φίλους...
    Το τελευταίο άστο... και εγώ εδώ και χρόνια σχεδιάζω χωρίς τον ξενοδόχο (την αφραγκία δηλαδή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε φταίω εγώ, οι άλλοι με διαολίζουν! Εγώ δε γκρινιάζω στο σπίτι, στο αυτοκίνητο τα λούζεται όλα ο μπαμπάς μου! Αυτή η αφραγκία και δεν μπορώ να βρω και καμία μικροδουλειά.

      Διαγραφή
  3. Εγώ είμαι του δόγματος "All i have in this world is my word and my balls and i don't break em for nobody" Όμως αν σε περίπτωση που υποσχεθώ σε εμένα το πράγμα αλλάζει...ριζικά. Αν πω εγώ πως θα μετριάσω τα νεύρα μου το πιο πιθανό είναι να σπάσω τα balls μου στο κεφάλι μου και να καταπιώ τον λόγο μου. Kαλά το σκηνικό στο φανάρι όλα τα λεφτά. Καλά ξηγήθηκες. Αλλά τι να περιμένεις από "δίποδα" που νομίζουν πως τα φλας είναι για τα χριστούγεννα...και πως όσο και να γυαλίζεις (μετατροπές κτλ) μια κουράδα θα παραμείνει κουράδα έστω και πιο ακριβή. Όσα θα σκασεις για τη κουράδα ώστε να την κάνεις λαρτζ κουράδα θα μπορούσες να τα σκάσεις να πάρεις κάτι πολύ καλύτερο από μια κουράδα.Ειλικρινά τα Fast And Furius αποδείχθηκαν χειρότερη λαίλαπα και από τους emo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και επειδή σου κόλλησα τους Stress θα σου κολλήσω και ολίγο από Γενιά του Χάους που κόβω φλέβα.

    http://www.youtube.com/watch?v=YaHclguhnmo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυο μέρες πριν την εξεταστική για όλη την ύλη; Πολλές δεν είναι; Θα έρθει και η περίοδος που θα διαβάζεις δυο ώρες πριν δώσεις για το κάθε μάθημα!
    Θα συμμαζεύω το σπίτι κτλ. Προσωπικό ρεκόρ: 1 βδομάδα και ακόμα παινεύομαι!
    Επίσης, τα λεφτά είναι σαν τα ψάρια, πρέπει να τρώγονται φρέσκα (δικαιολογία γιατί ποτέ δε μου μένει φράγκο!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορω να πω ότι ήρθα στα λεγομενα σου, περι εξεταστικης ο λογος!!!

      Διαγραφή