Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Οι Έρωτες & τα Πάθη μου





Καλησπέρα σας. Χειμώνιασε για τα καλά & μ` αρέσει!

Στο άρθρο Φοβάμαι... αναφέρομαι σε όλα όσα με φοβίζουν. Σήμερα θα μιλήσω χωρίς φόβο (αλλά με πολύ πάθος) για τα πράγματα που με γεμίζουν & γενικά γι` αυτά που λατρεύω!

Τί αρέσει στη Φλου, λοιπόν; Μ` αρέσουν τα μακαρόνια όπως & αν είναι, εκτός κι αν έχουν ψάρι (πλην σολομού & θαλασσινών- ας το έχουν υπόψη όσοι θα μου κάνουν τραπέζι μελλοντικά), τη μπύρα, το martini (dry: τριμμένος πάγος, μία φέτα λεμόνι & ελαφρώς χτυπημένο, παρακαλώ), τρίγωνα Πανοράματος (Ξεσσαλονίκη for the win!), Brezel (αδυναμία στη Γερμανία, τι να κάνω;).

Λατρεύω υπερβολικά το θέατρο, το διάβασμα, τη μαγειρική & τη μουσική. Ο μεγαλύτερος έρωτάς μου είναι ο κινηματογράφος! Δεν ξέρω πόσα χρήματα έχω ξοδέψει σε DVDs  και σε εισιτήρια (καλά όχι ότι τα βιβλία & τα CDs  πάνε πίσω…). & φυσικά θα συνεχίσω να ξοδεύω! Άλλωστε, όπως έχει πει & ο μεγάλος Νίκος Νικολαΐδης: «Το σινεμά είναι μία καλή άμυνα απέναντι στο φάντασμα του θανάτου. Σου πολλαπλασιάζει τον χρόνο, τις σχέσεις σου, τις ιστορίες σου, και όσο μοναχικός και απόμακρος και αν είσαι, ξαφνικά διαπραγματεύεσαι πέντε χιλιάδες εικόνες, τοπία, σχέσεις και εκεί διακτινίζεσαι, κοντράρεις τον θάνατο και διαμαρτύρεσαι...». Α, ρε Νίκο…

Λατρεύω την παρεούλα μου πολύ πολύ πολύ. Μου λείπουν οι καφρίλες μας, οι μαλακίες μας & γενικά μου λείπετε εσείς μικρά & τρελά συκωτάκια μου! Αγαπώ τον Don Corleone, το ψάρι μου! Είναι μεγάλη μαφία! (Για τους γονείς μου, δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι…)

Αγαπώ το φθινόπωρο & τον χειμώνα γιατί είναι μελαγχολικοί και μυστηριώδεις. Μ` αρέσει η βροχή μετά από μία εκδρομή με καλή παρέα. Μ` αρέσει έξω να χιονίζει ή να βρέχει & εγώ, μέσα να πίνω ζεστή σοκολάτα, δίπλα στο τζάκι & να διαβάζω ένα καλό βιβλίο. Με ξεκουράζει ένα «άκυρο» τηλέφωνο από πρόσωπα που αγαπώ για να δουν τι κάνω. Με χαροποιεί ένα μήνυμα για καφεδάκι από αγαπημένα πρόσωπα μόνο & μόνο για να μου φτιάξουν το κέφι. Τρελαίνομαι για αφήξεις- έκπληξη από πρόσωπα που μου λείπουν. Αγαπώ τη θάλασσα, τον άνεμο, τα δάση, τη νύκτα, το φεγγάρι, μια βόλτα στην παραλία.

Με ταξιδεύει η μουσική του Ξυλούρη,  του Hendrix, του Χατζιδάκι, των Doors, των Κόρε. Ύδρο, των Queen, των Διάφανων Κρίνων, του Tankian, των Τρυπών, του Dylan, του Σιδηρόπουλου, των Pink Floyd, του Άσιμου, των Rammstein, της Αλεξίου.

Με μαγεύει η γραφή της Γώγου, του Goethe, του Καβάφη, του Lorca, του Καρυωτάκη,  του Dostoyevsky, του Αναγνωστάκη, του Gorky, του Αλεξάνδρου, του Brecht, του Καζαντζάκη, του Mann, του Steinbeck, του Ibsen.

Με σαγηνεύει το σινεμά του Νικολαΐδη, του Wenders, του Bergman, του Henckel von Donnersmarck,  του Visconti, του Becker, του Kubrick, του Romero (στις παλιές καλές του εποχές), του Lubitsch (Garbo laughs!), του Haneke, του Polanski, του Jodorowsky, του Herzog, του Pasolini, του Murnau.

Μου δίνει ζωή η πένα (πληκτρολόγιο, στυλό, μολύβι- πείτε το όπως θέλετε). Δε μπορώ να φανταστώ- πλέον- τη ζωή μου χωρίς χαρτί & πένα! Ανακάλυψα σε τι είμαι καλή- έτσι νομίζω δηλαδή- ή (αν θέλετε καλύτερα) τι με γεμίζει! Δε μπορώ να ζήσω χωρίς το γράψιμο. Ένα άρθρο στο blog, έναν στίχο ή μια γραμμή ένα κάτι, είναι πλέον βιολογική ανάγκη!

Θα σας καληνυχτίσω  με ένα απ` τα αγαπημένα μου κομμάτια.

Καλό ξημέρωμα!






4 σχόλια:

  1. Τρομερόόό ποστττττ :) Αληθινό και όμορφο :)
    Και επειδή ζήλεψα, θα κάνω λίαν συντόμως ένα ποστ με τον ίδιο "σκελετό", προσθέτοντας ένα direct link για το post σου, εάν δεν σε πειράζει η ιδέα μου :)
    Συν του ότι διαπίστωσα πως έχουμε πολλά κοινά σημεία εμείς οι δυο, αγαπημένη μου Φλου <3
    Φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ` ευχαριστώ πολύ μικρή μου! Χαρά μου να κάνεις κάτι τέτοιο & χαίρομαι πολύ που σε εμπνέω! Ωραίο, το να βρίσκω ανθρώπους που έχουν ίδιες ευαισθησίες & ενδιαφέροντα με μένα!

      Καλή σου εβδομάδα & πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Διασκεδαστικό και ενδιαφέρον το κείμενό σου! Έχω δύο παρατηρήσεις ή καλύτερα προτάσεις! Δοκίμασε μακαρονάδα με τόνο και γκούντα (μιλάμε για ονειρικό φαγητό, αν θες και χωρίς γκούντα γιατί λένε ότι δεν κάνει να τρως ψάρι με τυρί, κάτι το οποίω αγνοώ επιδεικτικά!) αν δεν έχεις δοκιμάσει και ενδεχομένως να το εντάξεις στις αγαπημένες σου εξαιρέσεις όσων αφορά μακαρόνια με ψάρι (Η άλλη πιθανότητα είναι να με αρχίσεις στο μπινελίκι!) Επίσης προτείνω Ρίτσο και Λειβαδίτη όσον αφορά την ποίηση (αν δεν έχεις διαβάσει)! Πιστεύω θα σου αρέσουν! Καλά να περνάς Λεύκη Φλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ` ευχαριστώ πολύ και καλωσόρισες!

      Μπα, το `χω δοκιμάσει και δεν μου πολυάρεσε. Πειραματίζομαι γενικά με τη μαγειρική, οπότε έχω δοκιμάσει (υπερβολικά) πολλά και διάφορα. οπότε μην ανησυχείς, το γλύτωσες το μπινελίκι!

      Τώρα παρατηρώ πως ξέχασα να εντάξω τον Ρίτσο και ειναι ντροπή μου. Απλά είναι αρκετοί και ποιον να πρωτοθυμηθώ. Λειβαδιάτη δεν έχω διαβάσει, αλλά θα τον ψάξω ευχαρίστως!

      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή