Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Kiss me everywhere!






Καλησπέρα σας!

Quiz: Ποια απ` τις παρακάτω φωτογραφίες, είναι η πιο ρομαντική;

































Σωστή απάντηση: Και οι τρεις.


Το θέμα της ομοφυλοφιλίας ήθελα να το θίξω καιρό τώρα, μιας και το έχω ζήσει εκ των έσω. Αφορμή για να γράψω στάθηκε το άρθρο της γλυκιάς Βανίλιας, το οποίο με εξόργισε πάρα πολύ- διαβάστε το και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Οι τρελοί επιστήμονες ψάχνουν να βρουν τα αίτια της ομοφυλοφιλίας. ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ ΛΕΩ ΕΓΩ;!;!;! Αντί να επενδύσετε τις γνώσεις σας, για τις οποίες τόσο πολύ μοχθήσατε, σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ όπως το AIDS και διάφορες επικίνδυνες μορφές καρκίνου (λευχαιμία, οστών, εγκεφάλου) ασχολείστε με την «ασθένεια» της… ομοφυλοφιλίας; Στην Αφρική θερίζει ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑΝ η ελονοσία κι εσείς ψάχνετε να βρείτε την «προέλευση» της ομοφυλοφιλίας; Οι επιστήμονες, λοιπόν, κάθονται και σπαταλάνε φαιά ουσία, χρόνο και χρήμα προκειμένου να αποδείξουν αν η ομοφυλοφιλία είναι φυσική, ψυχολογική ή θέμα επιλογής.

Η Φλου έχει έναν παραπάνω λόγο να μιλάει, γιατί τα έχει ζήσει από πρώτο χέρι. Ναι, ρε ημιμαθή Νεοελληνάρα των σπηλαίων θέμα επιλογής είναι. Ο κολλητός μου, ούγκα- μπούγκα ζουλού της Καλαχάρι, επέλεξε την ομοφυλοφιλία του, επιλέγοντας παράλληλα να κρατήσει κρυφή τη τετράχρονη σχέση του και εν συνεχεία, όταν μαθεύτηκε η… «επιλογή» του, να τον διώξει ο πατέρας του απ` το σπίτι και να πάθει εγκεφαλικό, να τον σαπίσει ο αδερφός του στο ξύλο στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο και να τον παρατήσουν όλοι του οι φίλοι. Συν τον χλευασμό και τα κακεντρεχή σχόλια των υπόλοιπων ματσό «ανδρών».

Και προγεννητικός έλεγχος;! Wtf;! Εξισώνετε, δηλαδή, την ομοφυλοφιλία με το σύνδρομο Down ή την επιληψία; Είμαστε καλά;;;;; Έστω ότι έρχεται ένας «καλοθελητής» και σου λέει: «Θα πρέπει να επιλέξεις αν το παιδί σου θα γίνει ναρκομανής ή ομοφυλόφιλος». Είμαι σίγουρη πως θα σκεφτόσουν σοβαρά να απαντήσεις το πρώτο. Εύγε φασίστα ιππόκαμπε! Θα το πω άλλη μία φορά, μπας και το εμπεδώσει κι ο τελευταίος βοθρόμυαλος τράγος: Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, γαμώ τον Δαρβίνο μου! Να εύχεσαι το παιδί σου να γίνει άνθρωπος (πάνω απ` όλα με υγεία) με παιδεία στη γαμημμένη, σαθρή μας κοινωνία και άσε τις σεξουαλικές του επιθυμίες κατά μέρους. Δεν είμαι μάνα και δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα. Πιστεύω, πάντως, πως θα ευχόμουν το παιδί μου να είναι γερό και δυνατό κι αν είναι ομοφυλόφιλο δε με ενδιαφέρει καθόλου, θα το αγκάλιαζα περισσότερο, κάνοντάς το να αγαπήσει τον εαυτό του και να συμφιλιωθεί μαζί του.

«Τι στο διάολο γίνεται με τους πούστηδες και τις λεσβίες; Αυξάνεται και πληθύνεται η φάρα τους;!». Όχι, στενόμυαλε Νεοελληνάρα, δεν αυξήθηκαν, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ! Πριν τριάντα χρόνια, ψυχοτροπικέ Νεάντερνταλ, η Αφροξυλάνθη ήταν λεσβία, αλλά έκανε την πάπια για να μην την διώξουν οι δικοί της απ` το σπίτι και να μην την χλευάσει η κοινωνία. Παντρεύτηκε και έκανε παιδιά, γιατί έτσι πρέπει. Καταπίεζε, λοιπόν, τις φυσικές της ορμές ενώ κρατούσε κρυφή την ομοφυλόφιλη σχέση της, επειδή έτσι πρέπει. Και φτάνει μια μέρα, που η Αφροξυλάνθη είναι πλέον 54, και δεν αντέχει άλλο, οπότε λέει την πάσα αλήθεια, αποκλείεται απ` τους δικούς της και ζει απομονωμένη και στιγματισμένος για το υπόλοιπο της ζωής της με τον μόνο άνθρωπο που την αγαπά και τη νοιάζεται, τη σύντροφό της. Μπράβο κοινωνία, είμαι υπερήφανη για σένα!

Εδώ να διευκρινίσω, ότι δεν αναφέρομαι στις κραγμένες που βγαίνουν στο γυαλί και ακροβατούν στα όρια του γελοίου και του αισχρού. Ας αναλογιστούμε, βέβαια, ότι ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι που χαμουρεύεται σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, αντί να πάει σπίτι του ή σε ξενοδοχείο, είναι ακόμα πιο αισχρό. Αντιθέτως αν δω ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι να έχει αξιοπρεπή συμπεριφορά, δε θα με ενοχλούσε καθόλου. Και στην τελική γουστάρω να πηγαίνω με τον κολλητό μου για γκόμενους παρά με την κολλητή μου. Διότι ο κολλητός έχει τρομερό ένστικτο και ψυχολογεί τους «υποψηφίους»- πότε δεν έπεσε έξω, όσες φορές κι αν τον ρώτησα. Κι αν μου φάει και κανέναν γκόμενο; Χαλάλι του!


Γενικά δεν διάκειμαι φιλικά προς την ιδέα το γάμου. Παρ` όλα αυτά, όταν ένα ζευγάρι είναι κάποιο καιρό μαζί, ευτυχισμένο  και θέλει να επισφραγίσει την ευτυχία του ενοποιών Θεού ή δημάρχου, τότε δε μου πέφτει λόγος. Και ναι, εννοώ και τους ομοφυλόφιλους. Γιατί, δηλαδή, μία/ ένας ομοφυλόφιλη,-ος να μη μπορεί να παντρευτεί τον άνθρωπό του; Γιατί να μην είναι κατοχυρωμένος και οικονομικά; Τι εννοώ: από τη στιγμή που είμαι με έναν άνθρωπο χρόνια, θέλω να είναι εξασφαλισμένος από τη στιγμή που μου συμβεί κάτι και φύγω πρώτη από τη ζωή.

Για να μεγαλώσει ένα παιδί «φυσιολογικά», θα πρέπει να έχει τόσο τη φιγούρα του μπαμπά όσο και τη φιγούρα της μαμάς. Συμφωνώ. Τί γίνεται, όμως, όταν ένα παιδί κακοποιείται σεξουαλικά, σωματικά και ψυχολογικά από τους γονείς του ή μεγαλώνει σε μία «εμπόλεμη ζώνη» όπου βλέπει βία και ακούει μπινελίκια ανάμεσα στους γονείς του; Αυτό είναι φυσιολογικό; Σωστά μάντεψες, ω μικρέ μου ιππόκαμπε, είμαι υπέρ της υιοθεσίας. Είναι προτιμότερο ένα παιδί να μεγαλώσει σε ομοφυλόφιλο και ειρηνικο περιβάλλον. Και πίστεψέ με, θα βρει τον δρόμο του!


Και όσο για το Gay Pride? Είμαι ΥΠΕΡ! Να βγουν και να φωνάξουν για τα δικαιώματά τους, για τη διαφορετικότητά τους, για την περηφάνια τους, γι` αυτό που είναι! Προβληματίζομαι, όμως, για την αναγκαιότητα διατήρησης ενός θεσμού που φαίνεται, μερικές φορές, να αποσκοπεί περισσότερο στον εντυπωσιασμό παρά στην προβολή αιτημάτων, οπότε και γελοιοποιείται. Φέτος θα `μαι κι εγώ εκεί, κι ας μην είμαι ούτε λεσβία ούτε αμφισεξουαλική. Θα είμαι εκεί διότι πιστεύω σε δύο ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό της ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ.

Το θέμα της ομοφυλοφιλίας είναι πολύ λεπτό. Εγώ προσωπικά τους πάω όλους και «γκέι» και «στρέιτ», αρκεί να έχουν κόσμια συμπεριφορά. Όσο για το τι γίνεται όταν κλείνουν οι πόρτες; Όπως έχει πει ένας καθηγητής μου: «Καθένας στο κρεβάτι του κάνει ό,τι θέλει, όποτε το θέλει, με όποιον θέλει και με όσους θέλει».


Σας καληνυχτώ με τη «Χειραψία- Gay Anthem For The New Millennium», ένα απ` τα πιο όμορφα, ερωτικά τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ.








Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα.

45 σχόλια:

  1. Καταπληκτική η ανάρτηση...καλά κάνεις και τα λες, έτσι όπως τα λες...Απλά για να το προχωρήσω...θεωρώ πως ούτε καν θέμα επιλογής είναι...Είσαι αυτός που είσαι...Δηλαδή αν υπάρχει μόνο ένας δρόμος για σένα απλώς τον ακολουθείς...Αυτό που πέρασε ο κολλητός σου είναι πολύ θλιβερό...

    καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ` ευχαριστώ καλέ μου! Αν παρατηρήσεις θα δεις ότι την «επιλογή» την βάζω εντός εισαγωγικών. Συμφωνώ απόλυτα σ` αυτό που λες! Έχει περάσει πολλά. Λίγοι του σταθήκαμε, και είχα την τιμή να ανήκω σ` αυτούς!

      Καλή εβδομάδα και σε σένα!

      Διαγραφή
  2. Α ρε επαναστατρια ρουρου... γι'αυτο σε παω γιατι εισαι και συ ακομπλεξαριστη σαν τη Βισση... χαχαχαχαχαχαχαχα :P Ωραια ολα αυτα που λες αλλα θα ηθελα να εμβαθυνεις περισσοτερο στο θεμα μιλωντας για την υιοθεσια ενος παιδιου απο ενα Gay ζευγαρι!! Τοτε να σε δω Καβουρα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην αρχή δε σε κατάλαβα. Εν συνεχεία με τον χαρακτηρισμό, όμως, που μου απέδωσες δε δυσκολεύτηκα και πολύ δεσποινίς Μ.Δ. Ανεβαίνει νέα, βελτιωμένη έκδοση του άρθρου, με το συμπλήρωμα που ζητήσατε!

      Διαγραφή
  3. Τιμή και δική σου...αλλά και δική του τιμή να σε έχει δίπλα του...τυχερός για το τελευταίο!!

    φιλιααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ήθελα και το έκανα, είναι ένα πλάσμα που μου έχει σταθεί πάρα πολύ στη ζωή μου! Σ` ευχαριστώ γλυκέ μου!

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Αυτό που είπε ο καθηγητής σου είναι νομίζω το νόημα των ανθρώπινων σχέσεων. +1!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωνώ καίρια στο θέμα αυτό μαζί σου!Μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις στο κρεββάτι σου γιατι δε με νοιάζει επουδενί αλλά όταν το βάζεις στη δημόσια σφαίρα αφορά πλέον τους πάντες και παύει η ιδιωτικότητα!!Διαφωνώ λοιπόν με όλο αυτό!!Από τη στιγμή που προσπαθουν να επιβληθούν η διαγραφή για παράδειγμα του όνομα πατερας και μητερα από τις ταυτότητες και να είναι γονεας α και β τότε θα με βρουν απέναντι τους και μπορώ να γίνω πολύ σκληρός αντίπαλος γιατί δεν υπολογιζω πολλές φορές ηθικούς φραγμούς αν πιστεύω ότι κάτι είναι άδικο!!Ας κάνουν ότι θέλουν αρκεί να μη με ενοχλούν!!Και για μένα ρομαντική είναι μόνο η πρώτη φωτο!!

    Σε καληνυχτώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άποψή σου μικρέ ρώσε και τη σέβομαι απόλυτα. Όπως διάβασες κατακρίνω τις “drama queen” εμφανίσεις. Όπως, όμως, κανένας δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να κυκλοφορείς ελεύθερα με την κοπέλα σου, αντίστοιχα δεν μπορεί να το στερήσει και από μια/ έναν ομοφυλόφιλη,-ο. Ο πατέρας και μητέρα δεν είναι γονείς; Δε με ενοχλεί, όπως κι αν το κάνουν στην ταυτότητα. Όπως σου είπα σέβομαι την άποψή σου, αλλά βρίσκω και τις τρεις εξίσου ρομαντικές, διότι στην καθεμιά προβάλλεται μια εκδήλωση του έρωτα και της αγάπης στο πρόσωπο της καρδιάς του καθενός.

      Καλό βράδυ και σε σένα!

      Διαγραφή
  6. Από ότι φαίνεται χρειάζεται να πει η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία... Γιατί σχόλια σαν του Ρασκόλνικοφ δείχνουν πως η ελληνική κοινωνία χρειάζεται πολλή παίδευση ακόμα. Αλλά από την άλλη να μου πεις εδώ δεν μπορούμε να συζητήσουμε ορθά για θέματα πολιτικής, μπορούμε να ανοίξουμε και τόσο λεπτά θέματα, όπως αυτό της ομοφυλοφιλίας; Η συντηρητική κοινωνία δείχνει ακόμα με όποιο τρόπο μπορεί πόσο πίσω θέλει να οδηγήσει τις ηθικές αξίες της. Γιατί σαν αμφιφυλόφιλη έχω έρθει μέχρι στιγμής αντιμέτωπη (και μπορώ να πω ότι δεν είμαι και καμιά μεγάλη γυναίκα) με αντιδράσεις που κυμαίνονται από την έκπληξη μέχρι την αποστροφή. Με αυτούς τους ανθρώπους τι θα κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου, η σεξουαλική αγωγή έπρεπε να έχει μπει εδώ και χρόνια στα σχολεία! Η ελληνική κοινωνία είναι πίσω σε όλους τους ιδεολογικούς τομείς, παρ` όλο που ήταν κάποτε λίκνο ιδεών. Ούτε εγώ συμφωνώ με την άποψή του, παρ` όλα αυτά τη σέβομαι. Τώρα ανοίγεις ένα μεγάλο κεφάλαιο για τις «ηθικές» αξίες της εποχής μας! Εδώ έχουμε ταμπού σε θέματα σεξ, ανάμεσα σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια- πιο απλά, σεξουαλικά ανώριμοι! Εμένα, προσωπικά, δε με εκπλήσσουν τέτοιες δηλώσεις, διότι εκτός απ` τον κολλητό είμαι γενικά ανοιχτόμυαλος άνθρωπος (πόσο μάλλον, να μου προκαλέσει κάτι τέτοιο αποστροφή, χα!). Πάντως, δε θα τους ρίξουμε στον καιάδα, όπως αυτοί τους «διαφορετικούς».

      Διαγραφή
  7. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους gay (εδώ είναι ο Sir Ian Mckellen). Έχω πρόβλημα με τις αδερφές (κατάλαβες ποιες λέω). Όπως έχω πρόβλημα και με τους τέρμα βαρύμαγκες.

    Υ.Γ. Τη τρίτη εικόνα τη βρήκα ρομαντική, τη δεύτερη όχι, η πρώτη δε μ' άρεσε καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω ποιους εννοείς Σιμιγδαλένιε! Κι εμένα αυτοί μου τη σπάνε! Όσο για τους βαρύμαγκες, χα! θα έρθει κι η σειρά τους!

      Βλέποντας τις εικόνες (τις συγκεκριμένες) η 3η είναι η πιο όμορφη απ` όλες!

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνησω σε ολα με τον Σιμιγδαλενιο. Ακομα και στο οτι η τριτη εικονα ειναι η πιο ρομαντικη. Και φαντασου πως αυτο το λεει ενας αντρας 110%.

      Δεν θελω γελακια, αληθεια ειναι.

      Διαγραφή
  8. είμαι bi ρε και τα έχω ένα χρόνο με μια κοπέλα και παίζουμε θέατρο σε όλους!μη μας καταλάβουν και γίνει χαμός!βαρέθηκα να το παίζω στρειτ για τους δικούς μου!έχω τόσους φίλους γκει και από τότε που κατάλαβα ότι γουστάρω και γυναίκες είμαι πολύ πιο χαρούμενη!δεν ξέρω τι μου αρέσει περισσότερο από τα δύο και με τι θα καταλήξω τελικά αλλά έχω μάθει να ζω το τώρα και είμαι περήφανη για τις επιλογές μου!να σου πω κάτι πήγαινε στο pride χρειαζόμαστε και τους στρειτ!όπως λέει και μια φίλη μου "χωρίς εμάς ένας αποκλειστικά στρειτ κόσμος θα ήταν βαρετός!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου φλόγα, το πρόβλημα και το κόμπλεξ είναι δικό τους κι όχι δικό σας! Είναι πολύ άσχημο να μη μπορείς να ζήσεις ελεύθερα τον έρωτά σου. Αφού τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, βρίσκεσαι σε καλό δρόμο.

      Μόνο που πρέπει να το ξεκαθαρίσεις και στους γύρω σου. Δε λέω να βγεις να το φωνάξεις, αλλά τα δικά σου άτομα είναι καλό να το ξέρουν. Ξέρω, έξω απ` τον χορό, πολλά τραγούδια λέγονται, αλλά όσο πιο γρήγορα το ξεκαθαρίσεις, τόσο καλύτερα για σένα!

      Είσαι μια ξεχωριστή κοπέλα, με πάθος για τη ζωή και πολλή αγάπη μέσα της, και βέβαια θα πρέπει να είσαι περήφανη! Έχει δίκιο η φίλη σου, αν και νομίζω ισχύει αμφίδρομα αυτό.

      Διαγραφή
  9. Mεγάλο θέεεεεμα ανοίγεις και το ξέρεις. Anyway ο καθένας κάνει ότι του γουστάρει στην κρεββατοκάμαρα του και αυτό είναι το σωστό. Επίσης στα γρήγορα συμφωνώ στα ετεροφυλα ζευγάρια που το γαμάνε το θέμα όπως φυσικά και στα ομο. Η πλάκα είναι πως η πρώτη ομάδα είναι αυτή που διεκδικεί το "get a room" βραβείο. Άλλο να δώσεις ένα φιλί δημοσίως ή αγκαλιά κτλ και άλλο να σαι μέσα στο τρένο και να κάνεις και ηχητικά εφέ για να δείξεις ότι έχεις γκόμενα/ο. Δηλάδη πραγματικά "get a fuckin room". Τέλος για τις γνωστές "τσιρίχτρες" και πάλι συμφωνώ. Είναι ελλεινό το θέαμα. Εντάξει είσαι γκέι/λεσβία/τρανς στα παπάρια μου. Δεν είναι ανάγκη να μου το διαφημίζεις και δεν είναι ανάγκη σε κάθε ευκαιρία να το δείχνεις μπας και δεν σε πήραν χαμπάρι μέχρι και οι πέτρες. Είναι αντιαισθητικό ρε παιδί μου πως να το κάνουμε. Όπως αντιαισθητικό είναι ο γιούφτος με τη καδένα που το παίζει και πολύ άντρας...Δύο άκρα...τα ίδια σκατά. Τέλος ο πούστης άνθρωπος είναι μακράν ο χειρότερος. Είτε είναι στρειτ είτε είναι ομο. Απο προσωπική εμπειρία βέβαια σε χώρο εργασίας...Ο πούστης άνθρωπος όταν είναι κρυφή και καταπιεσμένη είναι ακόμα χειρότερος συνδιασμός, αλλά αυτή και πάλι ειναι η προσωπική μου άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, ναι Snake το ξέρω. Ήθελα να τσεκάρω αντιδράσεις και να ακούσω διάφορες απόψεις και εμπειρίες, ώστε να γίνει μια ωραία συζήτηση. Αυτά που λες με βρίσκουν σύμφωνη.

      Οκ, ρε κοπελιά έχεις γκόμενο, μπράβο σου και συγχαρητήρια και διάφορα τέτοια. Είναι ανάγκη να φτάσετε ένα βήμα πριν τις «εισαγωγές εξαγωγές»; Άλλο ένα φιλάκι, μια αγκαλίτσα, ένα χάδι κι άλλο να κωλοτρίβεσαι δημοσίως.

      Ούτε οι κραγμένες μ` αρέσουν ούτε οι γκρικ λόβερς– αφενός διότι χαλάνε την αισθητική μου κι αφετέρου διότι γίνονται χυδαίοι.

      Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος πρέπει να το κρύβει. Εντάξει, καταλαβαίνω, αλλά ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: αν ο κάθε αυταρχικός παπάρας δε γουστάρει τους ομο, να κάτσει στο σπίτι του, παρέα με την τέλεια αποστειρωμένη οικογένειά του και να χαρούν τις εκπληκτικά βαρετές ζωές τους!

      Κάθε άποψη εδώ είναι σεβαστή και το ξέρεις, απ` την πιο συντηρητική μέχρι την πιο φιλελεύθερη.

      Διαγραφή
    2. Μαζί σου. Όσο για το κρύψιμο υπάρχουν αρκετοί λόγοι σίγουρα. Απλά έκανα μια υποσημείωση πως αν πέσεις σε πούστη άνθρωπο (σκατένιος ρε παιδί μου, σκατόψυχος, σκατοχαρακτήρας) ο οποίος τυχγάνει να είναι κρυφή και καταπιεσμένη τότε πρόσεχε τη πλάτη σου είναι 100 φορές πιο ύπουλος.

      Πάντως γενικώς αυτό που πιστεύω εγώ πως ενοχλεί ακόμα και ανθρώπους που στα αρχίδια τους τι κάνεις στο κρεβάτι σου είναι να σου τρίβουν στη μούρη αυτά που κάνουν σε κάθε ευκαιρία. Καταντάει μαλακία. Be fuckin respectable. Και ο Φρέντις ο αείμνηστος είχε άλλες προτιμήσεις αλλά δεν έβγαινε οπότε είχε μικρόφωνο ή βήμα να μας το τρίβει στη μούρη. Η μπίζνες του στο στρώμα ήταν μπίζνες του στο στρώμα. Όχι συλλογική υπόθεση...Eδω ο άλλος ο γλόμπας ο "φωνής" το πε μια φορά και τέλος. Διακωμώδισε τη πάρτι του και τέλος. Ούτε πληροφορίες τι κάνει στο στρώμα ούτε πως τι κτλ κτλ. Be respectable ρε φίλε μην μου το τριβεις στη μούρη μέχρι να αηδιάσω και να στην πω για αυτο και να βγω και κακός στο τέλος.

      Διαγραφή
    3. Κατάλαβα τι εννοούσες λέγοντας πούστης. Γενικά –όχι μόνο στο επίπεδο της ομο- όταν κάποιος καταπιέζεται, βγάζει όλα του τα κόμπλεξ στους άλλους και καταλήγει να γίνεται αντιπαθητικός και μίζερος άνθρωπος.

      Αυτοί οι δύο, κι όσοι τηρούν το μότο «τα εν οίκω μη εν δήμω», είναι πολύ ρισπέκτ και τους πάω πολύ. Στο ίδιο καζάνι μπαίνουν και οι ετε, που δεν εκθέτουν τη φαμίλια τους στα φώτα.

      Διαγραφή
  10. Τον πλάκωσε στο ξύλο ο αδερφός του; Πραγματικά σοκαρίστηκα με αυτό.. Το ήξερα ότι γενικά είμαστε πίσω σε αυτό το θέμα, αλλά σε τέτοιο σημείο; Δηλαδή αυτός ο ανθρωπος θα προτιμούσε να είχε παιδεραστη ή βιαστή αδερφό αρκεί να μην είναι ομοφυλόφιλος;

    Δεν είμαστε καλά..

    Ο ξάδερφός μου είναι ομοφυλόφιλος, απο τη στιγμή που το είπε στους γονείς του, το αποδέχθηκαν κανονικά και το παιδί είναι απόλυτα ευτυχισμένο στη σχέση του αυτή τη στιγμή. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κολλάμε σε τέτοια πράγματα.

    απο τη στιγμή που κάποιος δεν κάνει κάτι για να μας ενοχλεί, το τί θα κάνει στην κρεβατοκάμαρά του είναι δικό του θέμα.
    Γιατί θα ετερόφυλα ζευγάρια υποτίθεται ότι είναι πιο "υγιή" απο τα γκεϊ; Να γελάσω τώρα ή μετά;

    Και συμφωνώ απόλυτα σχετικά με αυτό που είπες για τα παιδιά. επειδή έχω δουλέψει με παιδιά (σε ψυχολογικά δύσκολη φάση) και εξακολουθώ να δουλεύω με τέτοια παιδιά, πιστέψτε είναι μερικές ψυχές που αν και μεγαλώνουν με πατέρα και μητέρα καθόλου ισορροπημένη ζωή έχουν. Ένα παιδί δεν έχει ανάγκη απο μητέρα και πατέρα. Ένα παιδί έχει ανάγκη απο αγάπη. Αγάπη. Απο όπου και αν προέλθει αυτή η αγάπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Kevin και ντρέπομαι που το λέω. Όχι, για τον κολλητό μου (τον οποίο λατρεύω και είμαι περήφανη γι` αυτόν) αλλά για την κατάντια του ανθρώπινου είδους τον 21ο αιώνα. Ο αδερφός του είναι άντρας πολλά βαρύς και δεν τα σηκώνει αυτά. Ας μην επεκταθώ, γιατί θα χύσω πολλή χολή.

      Και μπράβο του! Πολύ καλά έκανε. Ο σύντροφος του φίλου μου, το είχε πει στους γονείς του. Μάλιστα τους τον είχε γνωρίσει (τέσσερα χρόνια είναι αυτά) και κατενθουσιάστηκαν.

      Συμφωνώ μαζί σου. Βλέπεις όλα αυτά τα ψεύτικα χαμόγελα στους δρόμους ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλά ζευγάρια, κι όταν κλείνουν οι πόρτες του σπιτιού, κοιμούνται σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια.

      Αγάπη χρειαζόμαστε για να μεγαλώσουμε όμορφα και φυσιολογικά.
      Δεν έχει σημασία ποιος θα μας τη δώσει, αρκεί να μας τη δώσει απ` την καρδιά του.

      Διαγραφή
  11. κοίτα μερικά πράγματα δεν λέγονται..δηλαδή αν πω στη μάνα μου ότι είμαι με γυναίκα θα με κρεμάσει...χαχαχ..ντάξει να σου πω κάτι απλά πιστεύω ότι κάποια πράγματα είναι προσωπικά του καθενός το τι κάνει στο κρεβάτι του από τη στιγμή που δεν ενοχλεί τους άλλους..επίσης και μένα μου τη δίνουν οι τελειωμένες στην tv που ξεφτυλίζουν τα πάντα...επίσης και οι στρειτ ξεφτυλίζουν τα πάντα που κάνουν σαν λιγούρια και φασώνονται μεσ το δρόμο..και μετά θα τους πειράξει άμα δώσουμε εμείς ένα φιλάκι..πάντως ντάξει δεν πρέπει να αγχώνονται τις ανωμαλίες τις κάνουμε στα μέρη μας μόνο..χαχαχ..btw η φίλη μου που είπε την ατάκα είναι και αυτή από το γερμανικό στο τμήμα μου..xD να σου πω αν είναι ψήστο καμιά μέρα να βρεθούμε εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν οι δικοί σου δεν είναι έτοιμοι να το δεχτούν, τότε οκ. Απλά δεν ξεκίνα να προετοιμάζεις το έδαφος. Σ` αγαπάνε και θα το δεχτούν. Αυτό που μ` ενοχλεί είναι το public display of affection, είτε είσαι ομο είτε ετε. Πίστεψέ με, ανωμαλίες κάνουμε κι εμείς- και πολλές μάλιστα! Αμέ, γιατί όχι; Στη δεξιά στήλη υπάρχει το μέιλ μου, όταν θες στείλε!

      Διαγραφή
  12. Mπράβο Λεύκη για την ανάρτηση!

    Είναι απαραβίαστα δικαιώματα η ΙΣΟΤΗΤΑ & η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ,αλλά τίποτα απ'όσα θεωρούνται αυτονόητα & δεδομένα υπάρχει??...Δυστυχώς μάλλον οχι.. Εγώ είμαι υπέρ της έκφρασης & υπεράσπισης των επιλογών σου (όποιες κι αν είναι αυτές, αρκεί να σέβεσαι τόσο τον εαυτό σου αλλά και τον άλλο) κι πιστεύω πως μπορεί να ερωτευθούν μεταξύ τους 2 άτομα του ίδιου φύλου..
    Ούτε εγω δεν αντέχω και δεν μ'αρέσει να βλέπω "κραγμένες-ους" & "ξεφωνημένους-ες" που δεν ξέρουν να αισθανθούν,να μιλήσουν και να σεβαστούν... Αλλά δεν αντέχω κι όσους & όσες κάθονται και κράζουν,σχολιάζουν,θάβουν μόλις δουν κάτι που δεν είναι σύμφωνα με τα δικά τους -χαχα,ας γελάσω...σιγά μην είναι δικά τους,ότι τους επιβάλλουν- πρότυπα.. Κομπλεξικά άτομα που χωρίς να ξέρουν μιλάνε & σχολιάζουν και κάνουν ηλίθιους συνειρμούς..Το θέμα του σεξ παραμένει Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο ταμπού..Πόσο μάλλον το θέμα της ομοφυλοφιλίας..

    Υ.Γ:Πάντως νομίζω πως και στα ζευγάρια ομοφυλόφιλων (στα περισσότερα,οχι όλα) τα προβλήματα
    -έλλειψη κατανόησης,ειλικρίνειας,αγάπης,κτλ..- επικρατούν και συμβαίνουν... ΤΣΟΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ , ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ..

    Να περνάς όμορφα & καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ` ευχαριστώ.

      Συμφωνώ μ` αυτά που λες! Σίγουρα μπορούν να ερωτευθούν άτομα του ίδιου φύλου. Άλλωστε στον έρωτα δεν μπορείς να βάλλεις όρια κι αν το κάνεις πιθανότατα δεν ξέρεις να ερωτεύεσαι.

      Τα άκρα, όπως ανέφερα, δεν είναι ποτέ καλά. Γενικά είμαστε μία χώρα- ταμπού σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς.

      Τόσο τα ομο όσο και τα ετε ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όμως – απ` ότι ακούω κι απ` ότι βλέπω- καταφέρνουν να κάνουν πιο σταθερές σχέσεις από εμάς τους «κανονικούς».

      Διαγραφή
  13. Είμαι αντίθετος με το θέμα της υιοθεσίας.Να έχουν δικαίωμα στον γάμο,να κατοχυρώνουν την περιούσια τους, αλλά παιδιά με τίποτα..Και δεν πρέπει να παίρνουμε σαν γνώμονα τις κακές οικογένειες με τους τσακωμούς. Όταν το παιδί θα πάει στο σχολείο και θα λέει έχω δυο μπαμπάδες/μαμάδες θα είναι στιγματισμένο καταλαβαίνοντας τις διαφορές. Και κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει την μάνα και τον πατέρα σαν φύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έγραψα και στο άρθρο μεσιέ συμφωνώ με το ότι ένα παιδί θα πρέπει να έχει τόσο τη μητρική όσο και την πατρική φιγούρα. Και ξέρεις ότι τις «προβληματικές» οικογένειες τις ανέφερα παραδειγματικά, παρ` όλο που υπάρχουν περισσότερες απ` όσες φανταζόμαστε. Με την ίδια λογική δε θα έπρεπε να υιοθετούν και γονείς, οι οποίου ζουν μόνοι τους, χωρίς σύντροφο, γιατί το παιδί δε θα έχει τον έναν απ` τους δύο.

      Είμαι σίγουρη ότι θα το κοροϊδέψουν και θα περάσει δύσκολα χρόνια, γι` αυτό και είναι ώρα (αρκετά περασμένη βέβαια) να μπει στο σχολείο το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής. Πρέπει να μάθουν από μικρά ότι το σεξ δε γίνεται (μόνο) για αναπαραγωγικούς λόγους αλλά (κυρίως) για να προσφέρεται απόλαυση μεταξύ των δύο συντρόφων, οπότε μπορεί αυτοί οι δυο σύντροφοι να μην είναι ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι. Τέλος, να ανοίξουν το ξερό κι οι γονείς τους και να τους πουν ότι δεν υπάρχει φυσιολογικό και μη φυσιολογικό στο σεξ.

      Διαγραφή
  14. Ok, κατάφερες να με εκνευρίσεις κι εμένα.
    Δεν ήξερα ότι πρόκειται να κάνουν τέτοιου είδους έρευνες οι επιστήμονες.
    Αγανακτώ με το θέμα.
    Το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί σε μια σχέση μου είναι οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός.
    Και εν πάση περιπτώσει, ας κοιτάξουν οι επιστήμονες τι θα κάνουν με τις ασθένειες και ας αφήσουν την ομοφυλοφιλία στην άκρη.
    Πάω τώρα να κάνω ένα τσιγάρο γιατί μα την αλήθεια είμαι πολύ εκνευρισμένη με τους επιστήμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά μου, πραγματικά δεν το ήθελα απλά έπρεπε κι εγώ να ξεσπάσω κάπου. Αχ, ωραία θα ανεβάσω κι ένα άρθρο για τις επιπτώσεις του τσιγάρου ειδικά για σένα!

      Διαγραφή
  15. monsieur cannibal μα θα πρέπει να ξεκολλήσουμε το κεφάλι μας απ'το φύλο του γονιου!γιατί θα είσαι στιγματισμένος επειδή έχεις δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες?δεν το καταλαβαίνω αυτό!σημασία έχει η αγάπη και το να μεγαλώνει και να περνάει καλά ένα παιδάκι όχι αν μεγαλώνει μόνο με άντρες ή γυναίκες!έλεος πια!πρέπει να ξεκολλήσετε με τα στερεότυπα για τους γκέι λες και δεν είναι άνθρωποι!ίδιοι με σας τους στρειτ είναι!απλά διαφορετικοί άντε πάρτε το απόφαση επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μεσιέ, φλόγα, εννοεί ότι θα είναι στιγματισμένο λόγω της κρητικής και του χλευασμού που θα δεχθεί απ` τα υπόλοιπα παιδιά και –ας μη κρυβόμαστε- απ` τους καθηγητές.

      Διαγραφή
    2. έβλεπα τα σχόλια για πολλή ώρα.Θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω και με τους 3 σας για έναν πολύ απλό λόγο.Το παιδί που θα γεννηθεί, λόγω του ότι ποσοστιαία είναι πιο πιθανόν να βγει στρέητ, σε περίπτωση που θα βρίσκεται με ομοφυλόφιλο ζευγάρι δεν θα μπορέσει να καταλάβει εύκολα τη διάκριση των φύλλων και θα έχει αρκετά προβλήματα στην εξεύρεση συντρόφου.Είναι καθαρά θέμα παιδοψυχολογίας.Συμφωνώ ως προς την αγάπη που θα έχει και με ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, αλλά κάποιες φορές δεν είναι η αγάπη το παν

      Διαγραφή
    3. όπως επίσης θα έχει προβλήματα όσο αφορά τη διάκριση και τους ρόλους των φύλων...αυτά

      Διαγραφή
  16. Οι ακρέες περιπτώσεις σε κάθε περίπτωση είναι που με φέρνουν στα άκρα. Δεν ξέρω αν με πιάνεις τι εννοώ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μπέρδεψες βρε Peri, αλλά εντάξει κατάλαβα τελικά! Κατακρίνω τα άκρα έτσι κι αλλιώς.

      Διαγραφή
  17. Ειναι λιγο περιεργο αυτο το θεμα με την ομοφυλοφιλια. Εχουμε ενα προβλημα να κατανοησουμε πως γινεται να ειναι δυο ατομα του ιδιου φυλου να ειναι μαζι, γιατι νομιζω υποσυνειδητα θεωρουμε οτι ο βασικος λογος που δυο ανθρωποι ειναι μαζι, εν τελει, ειναι για να διαιωνισουν το ειδος. Και απο μια οπτικη αυτη ειναι και ο τελικος σκοπος οσο και αν ακουγεται "μη ρομαντικο".

    Απο εκει πηγαζει και η δυσκολια να καταλαβουμε την ομοφυλοφιλια στην αρχαια ελλαδα, ενα θεμα ταμπου και αυτο.

    Καθε κοινωνια αποφασιζει ασυνειδητα τι θεωρει φυσιολογικο, τι ηθικο, τι περιεργο, τι ανωμαλο. Και φαινεται στην εποχη μας η πλειοψηφια εχει αποφασισει αρνητικα για τους ομοφυλοφιλους.

    Αναγνωριζω το οτι σε μερικους φαινεται περιεργο, αναγνωριζω επισης οτι ο καθενας εχει δικαιωμα να επιλεξει οτι θελει στην ζωη του εφοσον δεν προκαλει κακο στον αλλον. Οποτε καπου στην μεση ειναι η δικη μου αποψη, οτι σεβομαι την επιλογη του αλλου αρκει να μην ειναι η συμπεριφορα του κραυγαλεα. Αυτα δηλαδη που κανουν οι λεγομενες ξεφωνημενες που εχουν δωσει και την ασχημη εικονα του ομοφυλοφιλου στους πολλους.

    Ας κανει ο καθενας οτι αγαπαει στην ζωη του. Δυστυχως ειναι δυσκολο να αλλαξουν τα ηθη και τα εθιμα απο την μια μερα στην αλλην. Ειναι πολλα που παιζουν ρολο τα οποια δεν μπορω να γραψω εδω. Αλλα μου εδωσες μια καλη πασα για να γραψω και εγω στο μπλογκ μου καποια στιγμη για την ηθικη και την σχετικοτητα της σε εποχη!

    Να μου εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άργησα αλλά το διάβασα, όχι μόνο το διάβασα αλλά το απόλαυσα. Χαίρομαι ειλικρινά για τις απόψεις σου, χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό, όπως άλλωστε μου απέδειξε με το επίμαχο ποστ της και η αγαπημένη Βανίλια. Χαίρομαι που ανακαλύπτω ανθρώπους που δεν μας θεωρούν ανώμαλους.

    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ανώμαλους βρε Tremens; Και δε θέλει ανοιχτό μυαλό για να το κατλάβει κανείς, κοινή λογική θέλει...
      Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους την πραγματική σημασία του να είσαι άνθρωπος; Και πως άλλα πράγματα θα πρέπει να μας ενοχλούν στους συνανθρώπους μας, πράγματα όπως η ασέβεια και η αγένεια...

      Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα :-)

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς όμως αγαπημένη δεν σκέφτονται όλοι το ίδιο, ούτε καν η πλειοψηφία, κάποια στιγμή θα κάνω ποστ επί του θέματος και θα καταλάβεις τι εννοώ και πως το βιώνω

      Διαγραφή
  19. Ποσο χαιρομαι οταν πετυχαινω τετοιες αναρτησεις...Μπορεις να καταλαβεις το ποσο πολιτισμενη ειναι μια χωρα απο το σεβασμο που δειχνουν οι πολιτες της στη διαφορετικοτητα, λενε. Μπορει αυτη η διαπιστωση να ειναι πολυ γενικη αλλα κρυβει μια αληθεια. Εδω στην Ελλαδα εχουμε πολλους λογους για να μη θεωρουμαστε πολιτισμενοι δυστυχως. Μας λειπει βλεπεις η στοιχειωδης παιδεια προκειμενου να κατανοησουμε καποια στοιχειωδη πραγματα και δε μιλαω εδω για Πανεπιστημιακη εξειδικευση μονο, αλλα για ψυχικη-κοινωνικη-πνευματικη-συναισθηματικη παιδεια αν καταλαβαινεις τι εννοω. Αυτη μας λειπει κι εχουμε πολυυυυ δρομο μπροστα μας προς αυτην την κατευθυνση. Ως τοτε χρειαζονται φωνες σαν τις δικες σου! Καλη συνεχεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Respect κοπελιά! Διάβασα την ανάρτηση και σχεδόν με πιάσανε τα κλάματα που όσο υπάρχουν Άνθρωποι όπως εσύ υπάρχει ακόμα ελπίδα για τούτον τον τόπο και κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή