Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Κουράστηκα, Βαρέθηκα, Αηδίασα!




 Καλησπέρα σας!

I` m back! Η νέα Λεύκη επέστρεψε με τρελή διάθεση χωσίματος και μετά από τρελή μπυροποσία (πέντε ήπια, για μένα είναι πάρα πολλές)! Φτυάρι, νεύρα, αλκοόλ (τώρα πίνω την έκτη) και παράνοια: όλα έτοιμα για να ξεκινήσω. Έτοιμοι; Ωραία!

Όλοι ξέρουμε τι θα γίνει την Κυριακή. ΝΕΑ ΜΕΤΡΑΑΑΑΑ! Μπου! Προσωπικά, χέστηκα για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, πάνω μου. Τι θα περιλαμβάνει αυτό το νέο πακέτο μέτρων, προκειμένου να πάρουμε τη (έχασα το μέτρημα) δόση:

***ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ, ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΓΓΥΕΣ, ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠ` ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!***

 I)    Μειώσεις μισθών. Καλά ρε παλικάρια, για να `χουμε καλό ερώτημα, που σκοπεύετε να τους φτάσετε; Στα 400; Στα 300, μήπως; Πώς θα ζήσει ο κόσμος;! Πώς θα θρέψει ένα ζευγάρι την οικογένειά του, αν έκαστος παίρνει 500 (στην καλύτερη) ευρώ; Φευ, μα τι λέω;! Γιατί, δε μου λέει κανείς να σκάσω;! 300 ευρώ στις μέρες μας, δεν ξέρεις πώς να τα πρωτοξοδέψεις: ενοίκιο (εκτός αν έχεις την… πολυτέλεια και ζεις σε δικό σου σπίτι), νερό, τηλέφωνο, ρεύμα, κοινόχρηστα (μονοκατοικία; Lucky you!), ψώνια (και εννοώ μόνο είδη πρώτης ανάγκης και καθαριστικά) και σου μένει και περίσσευμα! ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ;;;;; Εκατό ευρώ παίρνω χαρτζιλίκι (γιατί μένω με τους δικούς μου) και ίσα ίσα βγάζω τον μήνα! Αν είναι έτσι, δώστε μας κατευθείαν μια δηλητηριώδη ένεση να κάνουμε ευθανασία!

II)    Μειώσεις συντάξεων. Εδώ να δεις γλέντια! Ένας άνθρωπος, ο οποίος δουλεύει απ` τα δεκαπέντε του σκληρά, έχει μεγαλώσει τα παιδιά του με κόπο, είναι συνεπής ως προς τις φορολογικές του υποχρεώσεις και τα συναφή έρχεται η ώρα να πάρει σύνταξη, να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του που πρόσφερε στην κοινωνία. Και πώς του το ξεπληρώνει το κράτος; Δίνοντάς του 450 ευρώ σύνταξη! Η γιαγιά μου, να φανταστείτε, που παίρνει 700, θεωρείται απ` τους προνομιούχους! Εύγε! Μπράβο! Μπραβίσιμο! Κράτος δικαίου και κοινωνικής αλληλεγγύης! Αρχίδια!

III)    Ιδιωτικοποιήσεις κρατικών υπηρεσιών και νέες αυξήσεις και χαράτσια. Καλά, αυτά έχουν γίνει ήδη, αλλά να περιμένουμε κι άλλες αυξήσεις. Περισσότερα είναι τα τσιριμπιμ- τσιριμπομ της Δ.Ε.Η. που πληρώνουμε, παρά το ίδιο το ρεύμα. Και γιατί κύριοι πρέπει να πληρώνω την ΕΤ1 και τη ΝΕΤ στον λογαριασμό της Δ.Ε.Η.;! Παρακολουθώ, μόνο τις ταινίες που βάζει κι αυτές σπάνια, όχι γιατί δεν είναι αξιόλογες (απ` τα ελάχιστα κανάλια με ταινίες που βλέπονται) αλλά λόγω της ώρας! Εκείνες τις ώρες κόβω τούφες, αγαπητέ διευθυντή προγράμματος!  Αν μειώσετε τα κρατικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, τότε δε χρειάζεται να κόβεται από βασικά αγαθά!

IV)    Μείωση θέσεων εργασίας. Άρα, αύξηση της ανεργίας (πωωω, ρε! τζιμάνι είσαι!). Εσείς που είστε άνεργοι, βολευτείτε στον ξεχαρβαλωμένο καναπέ σας, δεν πρόκειται να βρείτε δουλειά. Παρ` όλα αυτά, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία- στην περίπτωσή σας της έκαναν ευθανασία. Πτυχιούχοι μπουαχαχαχαχαχα –συγγνώμη, μου ξέφυγε!- κάντε τα πτυχία σας κορνίζα να τα καμαρώνετε εσείς κι όλο σας το σόι. Εναλλακτικά, με όσα χρήματα σας απέμειναν βγάλτε εισιτήριο –χωρίς επιστροφή- για εξωτερικό. Εργαζόμενοι, κάντε κανένα τάμα στη Μεγαλόχαρη της Τήνου να απολύσουν τον συνάδελφο- και όχι εσάς!

V)    Αύξηση τιμής πετρελαίου. Με λίγα λόγια αγοράστε σόμπες λαδιού, αλογόνου (οι οποίες φωτίζουν κι όλα, οπότε δε θα ανάβετε το φως), κουβέρτες, παπλώματα και ηλεκτρικές κουβέρτες απ` τις «καλές» (καλύτερα να σας κάνει BBQ η κουβέρτα παρά να πάτε αδιάβαστοι σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα).

Αυτά είναι ένα δείγμα του φιλανθρωπικού έργου της Τρόικα προς τη χώρα μας και το οποίο οι μαλακισμένοι οι δικοί μας θα ψηφίσουν για το καλό της χώρας! Να, να, να και ξανά να μαλάκες! 

Οι συνδικαλιστές αποφάσισαν 48ωρη. Άλλοι παπάρες αυτοί! Από τις πιο άτιμες φάρες! Έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους για να δουν πως είναι να δουλεύεις χαλυβουργική ή με 40°C (υπό σκιά) στο χωράφι; Σε ένα γραφείο κάθονται και τα ξύνουν ολημερίς! Θέλουν, και καλά, να μοιράσουν τον πλούτο στους φτωχούς για να επέλθει «κοινωνική ισορροπία» και μπλα, μπλα, μπλα… Αρχίδια μπεκάτσας! Και στην τελική γιατί να τα πάρεις απ` το κεφάλαιο; Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι είναι άγιοι, αλλά από τη στιγμή που του βγήκαν τα μάτια απ` το διάβασμα για να κάνει 32 διαφορετικά μεταπτυχιακά και να αναλάβει μια επιχείρηση, κι απ` τη στιγμή που αυτή η επιχείρηση ξηγιέται κομπλέ στους εργάτες της, τι ζόρι τραβάς εσύ κομπλεξικέ συνδικαλιστή; Όταν ο αγρότης είχε 100 ρίζες ελιές και δήλωνε τη διπλάσια έκταση της Ελλάδας για να πάρει την επιδότηση ήταν καλά, ε; Επίσης, δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε, διότι όλοι γίνεστε μετά βουλευτές και υπουργοί. Το δίκιο του λαού, κι ύστερα τα κάνετε πλακάκια και πράττετε αυτά τα οποία κατακρίνατε όταν βρισκόσασταν υπό. Είστε σάπιοι και πουλημένοι ρε!!! Τέλος, εν μέσω εξεταστικής η κατάληψη; Θα μου πει το φιλαράκι μου, εδώ ο κόσμος σφάζεται κι εσύ την εξεταστική μωρή κάρυα;! Έχεις δίκιο, θα σου πω, αλλά δεν έχω σκοπό να σπουδάζω μέχρι τα 25 μου! Και τι θα κάνεις, αφού άνεργη θα είσαι! Εσένα τι σε νοιάζει; Γουστάρω να το κάνω ταπετσαρία στο δωμάτιό μου.  Γουστάρω να το κάνω σαΐτες, να βάλω καρφίτσες μπροστά κα να το πετάω στον ΓΑΠ. Γουστάρω να πάω στο εξωτερικό μια ώρα αρχύτερα για να μη βλέπω τα μούτρα σας!

Και τα κομματόσκυλα της σχολής; Σε σας απευθύνομαι, μικροί εκκολαπτόμενοι κρετίνοι! Αντί να τους διαολοστείλετε μαζί με ένα κραυγαλέο «άντε γαμήσου μαλάκα “έλληνα” πολιτικέ, που υποθήκευσες το μέλλον μου για το προσωπικό σου συμφέρον, αρχίδι του κερατά», κάθεστε και τσακώνεστε σαν τα κοκόρια, υπερασπίζοντας ποιού παράταξη είπε τη μεγαλύτερη παπαριά και έκανε τη μεγαλύτερη μαλακία. Και αν μου ξαναπείτε ότι δεν έχω ορθή πολιτική άποψη, κάθε φορά που βρίσκετε μπαστούνια στον αντίλογό μου, θα σας κρεμάσω ανάποδα απ` τις τζίβες παλιοΚΝήτες, θα σας  κάνω φυσαρμόνικα το γυαλί- πούλμαν και θα σας το χώσω εκεί που ξέρετε σκατοΔΑΠήτες και θα αφαιρέσω το φλώρικο ύφος σας μόνιμα με μία καλοζυγισμένη γροθιά στα υπεροπτικά σας μούτρα κωλοΠΑΣΠήτες! Αντί να παλουκώσετε τους κώλους σας και να τα βρείτε, ανεξαρτήτου κόμματος και ιδεολογίας τρώγεστε σαν τα σκυλιά! Θέλουμε ενότητα και κοινό στόχο. Αλλά πού να το καταλάβει ο αυστραλοπίθηκος αυτό, αφού αντί για μυαλό έχει σκατά στο κεφάλι του!

Καλά και ο Mr. Κωλοτούμπας, εεεεεεεεεεεεεεε;! Τί απαγγελία ήταν αυτή;! Ο Καβάφης σηκώθηκε απ` τον τάφο και πήγε να τον ευχαριστήσει, γι` αυτή την τιμή που του έκανε! Οι δε Beatles; Τέτοια ήταν τα ρίγη συγκίνησης, που θα αναστηθούν Lennon και Harrison για να κάνουν όλοι μαζί συναυλία στην Ακρόπολη τιμής ένεκεν στον μέγα Καρατζαφέρη! Αναρωτιέμαι αν αξίζει ν` ασχοληθώ μ` αυτό το γελοίο υποκείμενο και τους υπόλοιπους λεχρίτες της παράταξής τους… «Δε θέλουμε Παπαδήμο και λοιπούς» 3 μήνες μετά «Εγώ τον κ. Παπαδήμο τον φώναζα εξ αρχής». «Δε θα πούμε ναι στο μνημόνιο» 1 μήνα μετά «Πρέπει να σώσουμε τον λαό» 3 μήνες μετά «Δε θα ψηφίσουμε άλλα αντισυνταγματικά μέτρα εις βάρος του λαού» 6 μήνες μετά (και αφού έγιναν υπουργοί τα τσιράκια του) «Η ψήφιση του μνημονίου είναι μονόδρομος» 3 μήνες μετά «Όχι, στα νέα μέτρα». Αυτό είναι το αγόρι- χαμαιλέοντας. Ανεμοδούρα έχει καταντήσει. Και μόλις είδε ότι το κόμμα του χάνει στο μυαλό στις δημοσκοπήσεις, είπε ότι κάνει πίσω! Φτάνει, και πολύ ασχολήθηκα!

Και που πάνε οι ψήφοι του Καρατζαφύρερ; Στα χρυσά αυγά!!! Είναι δυνατόν να πήραν τρία αρχίδια τοις εκατό οι χρυσαυγίτες;! Θα τραβάω το μαλλί μου- είναι και κοντοκουρεμένο, φαλακρή θα με καταντήσουν. Το γεγονός αυτό δείχνει αφενός τη μαλακία και την κατάντια που μας δέρνει σα λαό (προτιμώ να μείνω κλεισμένη σε ένα δωμάτιο και να ακούω νυχθημερόν Χατζηγιάννη, παρά να δώσω την ψήφο μου στα παλιοφασιστόμουτρα) αφετέρου απελπισία. Απελπισία; Τί απελπισία; «Ναι, απελπισία!», λέει το φιλαράκι, «Υπάρχει τίποτα άλλο να ψηφίσουμε;». Βρε ασβέ, ψήφισε μικρά κόμματα! Δε σου είπα να ψηφίσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά μικρά κόμματα. ΣΕ ΚΑΜΙΑ, ΟΜΩΣ, ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!  Θαύμασε κατάντια, αγαπητέ αναγνώστη! Τελικά δεν έχει αφετέρου. Μόνο μαλακία και κατάντια, μαλακία και κατάντια.

Δεν αντέχω άλλο! Φοβάμαι, για το μέλλον μου! Ήθελα να ζήσω και να προοδεύσω στη χώρα μου, γιατί την αγαπώ, ΓΑΜΩΤΟ! Μου τα έχετε ισοπεδώσει όλα! Δεν έχω που να πιστέψω, που να ελπίσω, που να ονειρευτώ! Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις λέξεις κλαίω. Κλαίω για τα χαμένα όνειρά μου, τις χαμένες μου ελπίδες και τα θέλω μου. Κλαίω από απελπισία, φόβο, ανασφάλεια, ντροπή. Με κάνατε να ντρέπομαι για τη χώρα μου, τσαρλατάνοι. Θέλω να ζήσω με αξιοπρέπεια και όχι σαν σκουπίδι. Το μόνο που έχω είναι αυτό το ιστολόγιο. Αν δεν είχα κι αυτό είτε θα είχα φουντάρει είτε θα είχα καταλήξει στο ψυχιατρείο, σας το εγγυώμαι! Και εσείς θα με είχατε οδηγήσει εκεί, μαζί με την κοινωνία! Και εσύ κοινωνία δεν είσαι αμέτοχη! Ξύπνα, δεν είναι πια ακίνδυνο, δεν είναι πια άκακο! Κουνήσου απ` τον ρημαδοκαναπέ, βγες έξω και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

Καλό ξημέρωμα!




16 σχόλια:

  1. Οντως ποια όνειρα; Τίποτε δε θα αφήσουν όρθιο...

    Καλο ξημερωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο σ` αυτά δεν έχουν επιβάλλει χαράτσι- ΑΚΟΜΑ! Αλλά, και πάλι, λίγοι είναι αυτοί που ονειρεύονται, πια!

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ ρε γαμώτο μαζί σου!!Αυτά που δε μπορώ να πω γιατί δε βρίσκω λόγια από οτ θυμό μου!!ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΟΒΟΥΝ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ,ΓΙΑ ΤΙς ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ!!ΟΛΟΙΣ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΣΑΠΟΙΟΙ!!Ή ΦΥΓΕΤΕ Ή ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΑΒΟΥΑΡ ΒΙΒΡ!!Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!!ΟΛΟΙ!!ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΧΟΥΝΤΑ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ!!ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ!!ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ!!ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ!!

    ΥΓ:Έγραψες σήμερα!!Δεν ξέρω αν το ξέρεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι, είναι πλεόν η κατάσταση: ή αυτοί ή εμείς!

      Σ` ευχαρσιτώ. Ας είναι καλά η μπυρίτσα! Κι ήθελα ακόμα να αναφέρω δημοσιογράφους και πνευματικούς ανθρώπους!

      Διαγραφή
  3. καλημέρα να πω; Θα την πω! θα τα καταφέρουμε ρε συ, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια καλημέρα είν` αυτή,πες την κι ας πέσει χάμω!

      Ας ελπίσουμε... Εξάλλου, μόνο αυτό μας έμεινε!

      Διαγραφή
  4. Αχ, αυτοί οι συνδικαλιστές, είναι οι αγαπημένοι μου! Κάποια στιγμή πριν από χρόνια είχα πάει στα γραφεία του συλλόγου εργαζομένων της (μεγάλης) εταιρείας όπου δουλεύω, τα οποία ήταν άδεια (ολόκληρος όροφος με πολλά γραφεία μέσα). Για την ακρίβεια μέσα ήταν ο πρόεδρος, μια γυναίκα που περιφερόταν με κάτι χαρτιά στο χέρι και ένας τύπος που καθόταν μπροστά σε υπολογιστή. Α, ωραία, σκέφτηκα. Αυτός τουλάχιστον δουλεύει. Κοιτάω καλύτερα, τι να δω; Έπαιζε πασιέντζα κι εγώ ξεπατωνόμουν και έπαιρνα (τότε) 700 ευρώ. Θα μου πεις σε λίγο αν παίρνω 700 ευρώ θα είναι γιατί κάνω και δεύτερη δουλειά, οπότε μλκία έκανα που πήγα στο σύλλογο να διαμαρτυρηθώ τότε!

    Αλλά γενικά ας μη μασάμε. Θα την βρούμε την άκρη (όπως πάντα!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προ δεκαετιας, ειχαμε παει σε καποια δημοσια υπηρεσια και ο τυπας επαιζε age of mythology! Πoρώθηκα κι εγω ήθελα να τον βοηθησω να περασει πιστα, γτ το ειχα τερματισει!

      Μόνο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τη δοξα τραβα!

      Διαγραφή
  5. ΠΕΣΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! είναι όσα ήθελα να γράψω αλλα βαριόμουνα γιατί ούτε αξίζει να ασχοληθούμε άλλο
    π[ολιτικαντηδες και σωμάτια όλοι μαζι τα φαγανε
    δεν εμποστευομαι κανένα
    κι αυτό το Πάμε κάθε σαββατο που είναι να δουλέψει λίγο το ερημο κετρο τηε αθηνας, κάνει συνεχεια συγκεντωσεις και γίνεται χαμός
    είμαι περίεργος να δω τι θα γινει τις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που τα λεω μ` ακούει κανείς; Έχω χρέος, όμως, να τα πω! Μια ευκαιρεία έχει το κέντρο για δουλεια, αλλα οι καθυστερημενοι πρεπει να κανουν την εξυπναδα τους! Τί θα γίνει στις εκλογές; Απ` τη σκυλλα και χαρυβδη!

      Διαγραφή
  6. Kαλησπέρα,είμαι καινούρια στο blog σου!
    Με βρίσκουν σύμφωνη όσα λες, όχι μόνο σε αυτή την ανάρτηση αλλά και σε άλλες.

    Όσον αφορά τη συγκεκριμένη ανάρτηση, φαντάζομαι ότι εξέφρασες με λέξεις τις σκέψεις πολλών νέων,μεταξύ αυτών και τη δική μου.
    Μωρέ,όλοι πρόβατα είμαστε. Αντί να τελειώνουμε τώρα με τα ζώα, ετοιμάζουμε τον Σαμαρά για πρωθυπουργό. Είμαστε άξιοι της τύχης μας. Κρίμα για εμάς τους νέους που αγαπάμε τη χώρα μας, που σπουδάζουμε για το τίποτα και που θα αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για έξω.

    Καλή συνέχεια. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες μικρή μου! Πιστεύω πως αντιπροσωπεύω κάποιο ποσοστό της νεολαίας.

      Δεν έχουμε και πολλές επιλογές αλλά Σαμαρα;! Μας γραμμένους κανονικά, και αδιαφορουν μερα με τη μερα περισσότερο.

      Να `σαι καλά!

      Διαγραφή
  7. i) Με τους συγκεκριμένους μισθούς και σε δικό σου σπίτι δεν σε παίρνει με τα χαράτσια
    ii) Οι συντάξεις να σκεφτείς προέρχονταιαπό κρατήσεις που του έκαναν τόσα χρόνια, άρα είναι καθαρή κλεψιά (μιλάω για νορμάλ συνταξιούχους και όχι ολυμπιακής ΟΤΕ κλπ)
    iii)Άστα να πάνε αυτό ειναι το χειρότερο
    iv) Αγκαλίτσες και κουβερτούλες!

    υγ: Που φτάσαμε να κοροιδεύει όλη την ευρώπη ο ΚαρατζαFerries

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. i) έχεις έν δικιο.
      ii) πρώτη φορά είναι που μας κλέβουν;
      iv) ευκαιρια για να... αναθερμανουμε τις σχεσεις μας! μα πως δεν το `χα σκεφτει;!

      αυτό θα πει κατάντια!

      Διαγραφή