Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κάθε μέρα μαγειρεύω πατάτες...



Καλησπέρα σας! Και κατ` αρχάς καλός σας μήνας!

Έχω πέσει σε κατάθλιψη… «Γιατί;». Διότι έχω χάσει την έμπνευσή μου. «Άσε μας ρε κοπελιά, εδώ ο πλανήτης χάνεται & εσύ μας μιλάς για εμπνεύσεις & μαλακίες!». Εσύ φίλε μου, που είσαι πάντα με τον καλό λόγο στο στόμα, τι ζόρι τραβάς; Αφού, ό,τι κι αν γράψω, πάντα θα διαβάσεις το άρθρο μου, τι σχολιάζεις; Άσε με στον πόνο μου χωρίς σχόλια, παρακαλώ!

Κάθε μέρα μαγειρεύω πατάτες, κάθε μέρα μαγειρεύω πατάτες! Έχω χάσει τη φαντασία μου! «Επ, κλεμμένο! Μαζέψουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!». Δανεισμένο, όχι κλεμμένο φίλε μου. Δανεισμένο από τη γυναίκα που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης μου αρκετές φορές και πρώτα- πρώτα για τον τίτλο του ιστολογίου μου!

Τέλος πάντων. Ψάχνω απεγνωσμένα για έμπνευση! Για να είμαι σε δημιουργική φάση πρέπει να είμαι ή ερωτευμένη (είχα φτάσει στο zenith της δημιουργίας  μου- ή καλύτερα είχα έμπνευση στο φουλ! ) ή χαλαρή. Τι εννοώ; Να μην έχω νεύρα, άγχος (σπάνιο αυτό) και γενικά να μην έχω τρεχάματα. Το 1ο δεν έχει έρθει ακόμα (lucky me!!!). Όσον αφορά το 2ο, αυτή είναι η πιο «άσ` τα να πάνε» περίοδος της ζωής μου! Οπότε που να βρω φαντασία.

Το μόνο που ζητάω είναι την έμπνευσή μου! Ζητάω πολλά;  Ποτέ δεν έχω ζητήσει κάτι απ` τη ζωή (καλά όλο & κάτι έχω ζητήσει & εγώ σαν άνθρωπος, καταλαβαίνεται  τι εννοώ…), έχω παλέψει γι` αυτά που ήθελα & ποτέ τίποτα δεν μου ήρθε «δεξιά» χωρίς να προσπαθήσω. Είναι η πρώτη φορά που ζητάω κάτι με τόσο πάθος. Το να γράφω μου δίνει ζωή! Είναι απ` τα λίγα πράγματα που με γεμίζουν & με ολοκληρώνουν ως άνθρωπο! Δε θα μπορούσα –τώρα πλέον- να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς πένα & χαρτί- ή για να εκσυγχρονιστώ laptop.

Θα σας καληνυχτίσω με ένα κομματάκι που μόλις ανακάλυψα στο youtube!

Καλό ξημέρωμα!




6 σχόλια:

  1. Είμαι σίγουρη πως η έμπενευση θα επιστρέψει λίαν συντόμως :) Καλό μήνααααααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ όσα νέα μου έρχονται για νέα ιστολόγια ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΑ!Το όνομά σου με ιντριγκαρισε, ήρθα,μπήκα και βλέπω ένα άτομο παθιασμένο, με ανάλογες μεταπτώσεις (άνευ ηλικίας είναι αυτά)και κόλλησα.
    Θα σε συνοδευσω έστω και αν λόγω καιρού (ολοένα βρονταστράφτει) χωρίς λινά παπούτσια στις αναζητήσης έμπνευσης κι όχι μόνο και θα χαίρομαι να διαβάζω τους προβληματισμούς σου. Για το ποίημα της τελευταίας ανάρτησης δε θα σχολιάσω, σε χαρακτήρισε ήδη...
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ` ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου Χαρά! Θέλω να σε καλωσορίσω στην παρέα μας & να σου πω πόσο με χαροποιεί το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με ευαισθησίες & ανθρωπιά, άνθρωποι που βλέπουν τη ζωή λίγο πιο… ρομαντικά και θέλουν να ομορφαίνουν τον μουντό κόσμο μας.

      Κατά καιρούς λαμβάνω θετικά σχόλια & όμορφα μηνύματα, τα οποία μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω να πορεύομαι με εσάς τους λίγους -μα πιστούς- αναγνώστες μου, μέσα στις καταιγίδες των καιρών, φορώντας το κάτασπρο κοστούμι & τα λινά παπούτσια μου! Να σ` ευχαριστήσω, επίσης, για τα καλά σου λόγια υπέρ του ποιήματός μου! Όταν θα έχεις καιρό, ρίξε & μια ματιά & στα υπόλοιπα, που υπάρχουν διάσπαρτα ως συμπλήρωμα στις αναρτήσεις μου!

      Να `σαι πάντα καλά! Εύχομαι όμορφο Σ/κ & σε σένα!

      Διαγραφή