Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Εάν ζούμε στη «Βαβέλ», γιατί μας ενοχλεί ο… Πάκμαν;


Καλησπέρα σας! Μετά από ένα αφόρητα βαρετό και ψυχοπλακωτικό Παρασκευοσαββατοκύριακο, είπα να ανοίξω το laptopάκι μου και να ανεβάσω κανένα άρθρο! Και γιατί τέτοιο Π/Σ/Κ; Βαρετό, διότι έκανα την κλασσική ταβανοθεραπεία μου και ψυχοπλακωτικό, επειδή γύριζε ο κολλητός μου Ρόδο (ναι, είναι από εκεί, και- ναι, θα περάσει μαύρο καλοκαίρι). Μια απ` τις λίγο πιο «άστραψε το μάτι μου» στιγμές ήταν Παρασκευή βράδυ, όταν είδα για πρώτη φορά μετά από τοοοοοοοοοσα χρόνια τη «Βαβέλ» του Alejandro González Iñárritu (λατρεύω να λέω/ γράφω το όνομά του ολόκληρο). Μια ταινία με καλογραμμένο σενάριο, άρτια σκηνοθεσία και πολύ καλές ερμηνείες. Ως μεμονωμένες, οι ιστορίες εκτυλίσσονται τέλεια. Υπάρχει –κατ` εμέ πάντα- όμως, ένα μικρό προβληματάκι στη σύνδεσή τους. Κατά τα άλλα δεν έχω να προσάψω κάτι άλλο. Εδώ, εμένα η δουλειά μου ως «κριτικού» λαμβάνει τέλος (για περισσότερες κριτικές διαβάστε το blog  των master κριτικών http://www.cineramen.blogspot.com  ).

Εδώ θα το πάμε το θεματάκι κάπου αλλού…

Ζούμε κυριολεκτικά σε μια Βαβέλ! Μια θρησκευτική, πολιτιστική, γλωσσική, εθνική Βαβέλ. Στην ταινία, μία «γιαπωνέζικη» καραμπίνα   κατάφερε να προκαλέσει σύγχυση σε ανθρώπους απ` όλα τα μήκη και πλάτη της γης (Ιαπωνία, Μεξικό, Η.Π.Α., Μαρόκο). Ο Alejandro González Iñárritu (!!!) θέλει να δείξει ότι τελικά δεν υπάρχουν «όρια» ή –αν επιθυμείτε καλύτερα- σύνορα μεταξύ των λαών. Οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους,  χωρίς καν να βρίσκονται όλοι μαζί στο ίδιο μέρος, την ίδια στιγμή! Δεν είναι μαγικό (κι αυτό είναι που αποκαλώ εγώ «Η μαγεία της έβδομης Τέχνης»);!
Φανταστείτε, λοιπόν, τι θα γινόταν αν ζούσαν στη ίδια πόλη ή χώρα… 

Αφήστε την ταινία στην άκρη και μη σκέφτεστε και πολύ μακριά… Κόψτε το λίγο δεξιά, όλο ευθεία, περάστε τη διασταύρωση και… ναι! ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Είναι η Ελλάς Βαβέλ; Ας μη κοροϊδευόμαστε. Όσο κι αν πληγώνεται ο εγωισμός μας είμαστε! Αν πληγώνεται, λέει; Τρώμε κινέζικο (αγαπημένη κουζίνα) βρίζοντας, όμως, τους κιτρινιάρηδες που κατακλύζουν την Ελλάδα. Αγοράζουμε κατά κόρον μπαχαρικά απ` τις αραβικές/ μουσουλμανικές χώρες κατεβάζοντας μητροπόλεις στον πάκι που πλένει τα τζάμια. Και τα παραδείγματα δεν έχουν τελειωμό.

Κάποιοι θα πείτε (100%): Άντε, μωρή από κει κάτω που μας το παίζεις μητέρα  Τερέζα και διαμαρτύρεσαι για τα δικαιώματα των βρωμιάρηδων!!! Να πάνε σπίτι σους, ποιος τους κάλεσε;! Και στην τελική, μικρή σκρόφα - που επειδή έπιασες πληκτρολόγιο στα χέρια σου και νομίζεις ότι μπορείς να γράφεις ό,τι σου κατέβη στο γ**** ξεροκέφαλό σου και ξεσηκώνεις τον κόσμο- θέλω μια Ελλάδα μόνο με Έλληνες, ΓΚΕΓΚΕ;! 

Φιλαράκο μου, μαζί σου! Αλλά σταμάτα να τρως κινέζικο και να αγοράζεις ανατολίτικα μπαχαρικά. Να ξεκαθαρίσω σε αυτό το σημείο κάτι: ούτε εγώ τρελαίνομαι απ` τη χαρά με το να βλέπω ότι η πατρίδα μου είναι γεμάτοι ξένους. Εμένα, όμως, θα με πείραζε εξίσου αν ΟΛΟΙ αυτοί ήταν άγγλοι, γάλλοι, πορτογάλοι, γερμανοί, κ.λπ. Εσένα φιλαράκι θα σε πείραζε (το 85% των περιπτώσεων δε θα τους ενοχλούσε). Αυτόν που πρέπει να βρίσεις και να δείρεις (αν θέλεις ντε και καλά να εκτονωθείς ) είναι το κράτος μας! Ποιος τους άφηνε να περνάνε τα σύνορα, ο θειος μου ο Μπάμπης απ` την Κολοπετινίτσα; Αφού κ.κ. υπουργοί και βουλευταί βλέπατε ότι δεν μπορούμε να θρέψουμε τους εαυτούς μας, για ποιον λόγο, το κέρατό μου το βερνικωμένο, ανοίγατε ανεξέλεγκτα τα σύνορα και το κάνανε «μπάτε σκύλοι αλέστε»; Και πάλι θα πει το φιλαράκι μου: Ρε σούργελο αφού βλέπουν ότι δεν μπορούμε να φάμε εμείς οι ίδιοι, τι σκατά κάθονται και δεν φεύγουν από εδώ;!  Αφού αγάπη μου δεν τους έχει δώσει χαρτιά το κράτος μας, πώς θα φύγουν;! Θα τους δώσεις χαρτιά και θα κάτσουν εδώ;;; Δεν είναι ηλίθιοι οι άνθρωποι!!!

Και πάλι θα μου πεις καλέ μου φίλε: Με ποιο δικαίωμα έρχεται ο άλλος και σου παίρνει τη δουλειά ή –ακόμα χειρότερα- σε σκοτώνει;! Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Δες λίγο το 1ο σκέλος διαφορετικά: προσλαμβάνεις τον μετανάστη για να γλυτώσεις τα ένσημα και να του δώσεις έναν πολύ μικρότερο μισθό απ` ότι θα έδινες σε έναν ντόπιο και είσαι ο ίδιος που παραπονιέται που έχασε μια δουλειά από μετανάστη. Όσων αφορά το 2ο σκέλος:  ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΝΕΝΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!! Από ένα σημείο και μετά, όταν κάνει κουμάντο το στομάχι και όχι το μυαλό, μπαίνει στη μέση ο «νόμος της ζούγκλας»: Ο θάνατός σου η ζωή μου! Ποσά ανάλογα, αν δεν έχεις να φας (με την προϋπόθεση ότι δεν δουλεύεις) θα κλέψεις και θα σκοτώσεις, ό,τι χρώμα κι αν είσαι, σε όποιον θεό κι αν πιστεύεις…

Άλλοι θα συμφωνήσουν και άλλοι θα διαφωνήσουν με τα λεγόμενα μου. Απλά κάτι πρέπει να γίνει, και υπάρχουν τρεις λύσεις: είτε τους αποδεχόμαστε, είτε τους βγάζουμε χαρτάκια και πάνε στην ευχή της παναγίας είτε τους σφάζουμε. Οι τρακόσοι «σκεπτόμενοι» που κάθονται και δεν κάνουν τίποτα ας πάρουν μια απόφαση ΤΩΡΑ, δεν αντέχουμε άλλο! Αφού δεν αποφασίζουν τι θα κάνουν με την οικονομία μας, ας ασχοληθούν λίγο μ` αυτό υο θεματάκι, παρακαλώ! Είναι έκκληση!!!

4 σχόλια:

  1. Σε πρώτη φάση: Φλου σε λατρεύω, είσαι θεά, γράφεις φοβερά και όλα τα σχετικά.

    Σε δεύτερη φάση: μη διανοηθείς ποτέ σου να σταματήσεις το γράψιμο και να κλείσεις το blog.

    Σε τρίτη φάση: όσον αφορά το κείμενο συμφωνώ σε πολλά μαζί σου. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα όλο αυτό με την "ελληνική Βαβέλ" μα κανείς δεν νοιάζεται να το λύσει. Σπουδάζω σε μία πόλη (βλ. Πάτρα) που πραγματικά έχει τιγκάρει και πλέον φοβάσαι να κυκλοφορήσεις στο δρόμο με τόσο κόσμο εξαθλιωμένο και πεινασμένο. Και τι θέλουν; Να φύγουν. Αλλά για την ώρα τι γίνεται; Τους φυλάμε εμείς εδώ μη μας φύγουν. Πραγματικά είναι έκκληση! Και πολύ φοβάμαι Φλου μου ότι κύριοι "300" δεν ασχολούνται ουσιαστικά ούτε με αυτό το πρόβλημα ούτε και με πολλά άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, με χαροποιούν πολύ πολύ!!! Θα γράφω (ελπίζω τουλάχιστον) μέχρι να πεθάνω, οπότε θα με βαρεθείτε, μην ανησυχεις!!!
      Έχω ακόυσει ότι γίνονται διάφορα στην Πάτρα, τον τελευταίο χρόνο ειδικά, και οι πολίτες έχουν πραγματικά αγανακτίσει με το να φοβούνται να πάνε μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα! Εγώ έμενα 10 χρόνια Κρήτη κι έπειτα 7 στη Ρόδο. Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο μεγάλο. Υπήρχαν μόνο οικογένειες που ήταν τίμιες και δε δημιουργύσαν πρόβλημα. Απ` όταν μετακόμισα στην Αθήνα (τον τελευταίο χρόνο δηλαδή) έχω τρομάξει, διότι τρομάζω και με τους δαιδαλώδης δρόμους (γρνικά τη ζουγκλα) αλλά και με το θέμα της εγκληματικότητας! Όσον αφορά τους «300» θα πω αυτό που είχε πει ο Πανούσης πριν 2-3 χρόνια: Ο Γιωργάκης δεν κάνει! έχει μαζέψει τους φίλους του και παίζουν την κυβέρνηση!!!

      Διαγραφή
  2. ΝΟΜΙΖΩ ΑΡΙΣΤΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΥΧΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΖΕΔΕΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΦΕΝΟΣ Ο SUPER DUPER ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟΛΗ ΚΟΥ ΚΛΟΟΥΞ ΚΛΑΝ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΓΕΙΤΟΝΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΙΛΩΝΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΧΑΜΟΣΠΙΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ,ΕΝΟΣ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΗΜΕΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠ******ΛΟ ΜΕ ΡΩΣΙΔΕΣ!!!!)ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΙΛΗΚΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΔΑ!!!! ''ΕΞΩ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!''(ΕΞΩ ΑΠΟ ΠΟΥ?? ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙΣ??ΟΚ ΕΓΩ ΠΑΩ ΠΑΣΟ''
    ΑΦΕΤΕΡΟΥ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΗΤΑΝ (ΠΑΡΑΤΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ)ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΣ (ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΟΛΕ 3000 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΛΕ) ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΑΛΒΑΝΑΚΙ ΤΟ ΡΩΣΑΚΙ ΚΛΠ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ,(ΑΥΤΟ ΑΠΛΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΡΩΣΑΚΙ ΤΟ ΑΛΒΑΝΑΚΙ ΚΛΠ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. (Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ....)ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ.100 ΚΙΛΑ ΑΙΜΑ ΣΩΚΡΑΤΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΣΟΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σημείο με τους κου κλουξ κλαν είναι όλα τα λεφτά!!! Συμφωνώ γενικά σε πολλά απ` αυτά που λες, μα θα σταθώ στο τελευταίο σημείο πιο πολύ: το αίμαι ΔΕΝ σε κάνει Έλληνα, αλλά η συνείδηση (το θέμα τον δημοσίων υπαλλήλων θα το ανλύσουμε άλλη φορά)!!! Ο Έλληνας νομίζει ότι είναι Έλληνας με το να πηγαίνει στην εκκλησία Κυριακή πρωί (και να μπινελικώνει το απόγευμα στο γήπεδο), να πετάει έξω απ` τ` αμάξι τη φραπεδιά και το τσιγάρο, να ξύνει δηοσίως, κ.λπ. Αμ δε που είναι έτσι ο Έλληνας... Δεν είναι αυτή η ιστορία μας, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ, παρακαλώ!

      Διαγραφή